Молитви за зцілення від страху

Молитва за зцілення від страху

Господи Ісусе Христе, Ти звільнив нас, щоб ми стали вільними. Дякуємо Тобі, що Ти перетерпів за нас страждання і смерть, аби ми стали Божими дітьми, Твоїми друзями, братами і сестрами. Дякуємо Тобі, що Ти нас запросив бути достойними Божими дітьми. Дай, щоб ми були достойні цього кожного дня. Даруй нам свободу, щоб ми могли вільно іти цим світом. Звільни нас від будь-якого страху, страху минулого, страху майбутнього. Не допусти, щоб наше майбутнє було тягарем, який заважає нам іти далі. Звільни нас від кожного страху, який глибоко укорінився в наших серцях і душах. Доторкнися до нас, Господи, поглянь на нас і зціли нас. Звільни нас від страху смерті. Ми боїмося прийняти своє життя, воно здається нам важким і нестерпним. Звільни нас від страху хреста. Допоможи нам, щоб кожен з нас зумів прийняти свій хрест і піти слідом за Тобою. Нехай ми не боїмося ні зла, ні гріха, ні смерті, ні суму, ні інших людей, ні друзів, ні ворогів. Нехай ми відважно йдемо по нашому життю, вільно, з піднятими головами. Навчи нас, Господи, як отримати свободу. Звільни нас із рабства наших емоцій, турбот і страхів. Не допусти, щоб ми боялися інших, щоби ми були зв’язані тим, що інші від нас очікують. Дай, щоб ми в своєму житті здійснювали Твої наміри відносно нас. Допоможи нам, Господи, щоб ми здійснили той план, який Ти маєш стосовно нашого життя. Страх змушує нас дивитися на життя із злого боку, збільшувати проблеми, діяти поспіхом, зі злобою. Зі страхом в наших серцях зароджується ненависть і насильство. Звільни нас, Господи, від страху, з якого народжується насильство, нетерпимість, ревність і непевність. І даруй нам, Господи, страх Божий, який є справжньою любов’ю по відношенню до Тебе. Святий Іван каже: «В любові немає страху». Даруй нам, Ісусе, свою Любов, яка переможе кожен наш страх. Амінь.

Молитва про зцілення душі

Господи Ісусе, молимося за наші душі. У них відображені всі наслідки гріха. Через це ми часто почуваємося знервованими і роздратованими, неспокійними і мстивими. Погані звички пустили коріння у наших душах. Там залишилися знаки від ран, через що нам важко любити свого ближнього. Через різні переживання, які мали у житті, ми стали дуже недовірливими. О Господи, очисти нашу підсвідомість. Увійди глибоко в неї зі Своїм світлом так, щоб темрява не поглинула її. Силою Своєї благодаті, торкнись глибин наших душ, які є в’язнями матеріальних речей і звідки походять наші страхи. Очисти нас так, щоб ми могли ще більше відкритись на Тебе. Зціли нас від браку довіри до Тебе і Твого Слова. Просимо, Господи Ісусе, щоб Ти зцілив усі наші занепокоєння і травми, які виникли через наші невдачі та нездійснені плани. Очисти нас від усякої внутрішньої темряви і потурбуйся нашими ранами, що є у нашій підсвідомості. Силою Твого Імені і через Твоє Слово, ми залишаємо зараз зарозумілість, яка опирається пізнанню Бога, і ми підпорядковуємо кожну думку Твоїй волі. (пор. 2 Кор. 10, 5). Просимо Тебе, щоб наші душі були оновлені силою Твого Святого Духа і Твого Слова, щоб тільки те, що правдиве, чесне, справедливе, чисте, любе, шанобливе і гідне хвали могло наповнювати наші думки (пор. Фил. 4, 8). Нехай мир Божий, який набагато більший, ніж ми можемо зрозуміти, тримає наші серця і душі у Христі Ісусі. (пор. Фил. 4, 7). Молись за нас, о Діво Маріє, Мати Божа. Амінь.